torsdag 1 mars 2018

Kurser i traditionellt gärdsgårdsbygge 2018



Vi fortsätter med våra kurser i traditionellt gärdsgårdsbygge under 2018. Om du vill lära dig hur du bygger en gärdesgård på gammalt vis, eller reser en gärdesgård, som vi brukar säga, så finns det flera kurser att välja på, både i Stockholm/ Sörmland, Småland och Västergötland. 

Vi håller kurser i gammaldags gärsgårdsbygge vår, sommar och höst. 
Vi arrangerar två typer av kurser: 

-Grundkurs i gärdsgårdsbygge - endagskurs med inriktning på praktik, heldag
-Fortsättningskurs - gärdsgårdar & grindar, som hålls under två dagar. 

Under kurserna lär du dig att binda en gärdsgård med vidjor av gran precis som man gjorde förr, vi är noga vid att hålla fast vid de gamla metoderna och arbetet med materialet till gärdesgården utförs med handverktyg under kursen.

Du kan läsa mer om kurserna och hur du gör för att anmälda dig på vår hemsida.


Kursprogram vår-sommar 2018

April  
*2-dagarskurs i gärdsgårdsbygge. 7-8 april, två heldagar.  Fristad (Borås). I samarbete med Hemma hos Maria. Vi reser en gärdesgård utifrån lokala traditioner.  


*Grundkurs i gärdsgårdsbygge, 20 april. Heldag.  Hannagården, Sorunda.  Vi reser en långgärdsgård på traditionellt sörmländskt vis. 


Maj  
*Fortsättningskurs i gärdsgårdsbygge. 19-20 maj, två heldagar.  Aspentorpet, Västerhaninge. Vi reser en långgärdsgård på traditionellt sörmländskt vis samt lär och att tillverka en grind till gärdesgården. 


*Grundkurs i gärdsgårdsbygge, 11 maj. Heldag.  Bestorp, Småland.  Vi reser en gärdsgård på traditionellt småländskt vis i ett levande odlingslandskap.  


Juli   
*Fortsättningskurs i gärdsgårdsbygge, 21-22 juli.  Bestorp, Småland.  Vi reser en småländsk gärdsgård med störar av ene samt lär och att tillverka en grind till gärdesgården. 



Du har väl inte missat att följa oss på facebook och instagram (leta efter svenskagardsgardar), där lägger vi löpande upp bilder från vår verksamhet och byggen runt om i södra Sverige!




Inga kommentarer: