tisdag 18 december 2018

Renovering och nybygge av gärdesgård på Disagården

Under senhösten har vi arbetat med ett projekt i Uppsala. Friluftsmuseumet Disagården i gamla Uppsala har många meter gärdesgård i varierande skick, och nu har det blivit dags att inleda renovering av dessa hägnader. En ny entré håller också på att byggas, och även denna ramas in med ny gärdesgård.
Gärdesgårdarna vi rest på Disagården är av en traditionell modell, så som de oftast såg ut förr - störar av ene och slanor av kluven gran. För att ge en så autentisk historisk bild av utseendet som möjligt har vi återvänt en del äldre virke, vilket ger ett levande utseende. Och om ett par år har allt virke samma vackra gråa ton.
I övrigt har hösten varit intensiv med byggen av nya gärdsgårdar både i Stockholm, Östergötland och Roslagen. Vill du lära dig mer om hur man gör för att bygga en gärdesgård på gammalt vis är det hög tid att anmäla sig till någon av våra kurser under våren - läs mer på vår hemsida om var vi arrangerar kurser under 2019 samt hur du gör för att anmäla dig. Hoppas vi ses i vår och tack för att du hängt med oss under 2018!

Inga kommentarer: