fredag 15 augusti 2014

Kurser i gärdsgårds-hägning, hösten 2014

En traditionellt byggd gärdsgård med handkluvna slanor av gran.


Vill du lära dig hur man sätter upp en traditionell gärdsgård på gammalt vis? Svenska Gärdsgårdar fortsätter med kurser under hösten 2014 på följande datum och orter:

September
-Grundkurs i gärdsgårdsbygge 27 september kl 9-17. Hannagården, Sorunda
-Grundkurs i gärdsgårdsbygge 28 september kl 9-17. Oppgården, Ekerö  

Oktober
-Grundkurs i gärdsgårdsbygge 4 oktober kl 9-17. Hannagården, Sorunda
-Grundkurs i gärdsgårdsbygge 5 oktober kl 9-17. Oppgården, Ekerö  

November 
-Grundskurs i gärdsgårdsbygge 16 november. Hannagården, Sorunda.

Kurserna på Hannagården arrangeras i samarbete med Bilda Studieförbund.


För dig som är intresserad av att lära dig från grunden om hantverket, få en historik och praktisk övning av alla grundläggande moment så är grundkurs i gärdsgårdsbygge en bra start. Förutom de teoretiska delarna så hägnar vi 10-15 m gärdsgård under en heldag.

För dig som gått grundkursen, eller har prövat på att hägna gärdsgård tidigare, så prövar vi nu också att ha en fortsättningskurs, där vi förutom att resa en gärdsgård även kommer bygga en grind enligt traditionell modell. Vi bygger då ca 25 m gärdsgård i två lag samt en grind till gärdsgården.

I endagskursen ingår fika, lunch, kurskompendium. I tvådagarskursen ingår förutom detta även boende på kursplatsen. Vi tar emot föranmälningar till samtliga kurser löpande - först till kvarn!

Är du intresserad av att gå en kurs, har frågor kring priser eller upplägget så är du välkommen att maila: mikael@svenskagardsgardar.se

Inga kommentarer: